Kindcentrum De Oude Vaart


Kindcentrum De Oude Vaart is gesitueerd op de grens van twee wijken. Aan de ene kant de wijk 'Triniteit' en aan de andere kant de wijk 'Oude Vaart'. Het grootste aantal van de kinderen komt uit deze wijken, maar het kindcentrum trekt kinderen uit alle delen van de stad Terneuzen aan. Het Taal Expertisecentrum (=TEC) is met ingang van schooljaar 2023-2024 geïntegreerd in het kindcentrum.

Basisschool De Oude Vaart telt ongeveer 250 leerlingen. De leerlingen zijn verdeeld over 11 groepen (8 reguliere groepen en 3 TEC-groepen). Er wordt gewerkt met het concept co-teaching, wat inhoud dat er (gedeeltelijk of geheel) twee onderwijsprofessionals voor de groep staan.

Onze jongste kleuters starten in een peuter-kleutergroep. Binnen deze kleine, overzichtelijke aanvangsgroep sluiten peuters van bijna 4 en hun juf, vier ochtenden per week aan, om samen te leren en te ontwikkelen.

In het schoolgebouw is tevens een Kinderdagverblijf (KDV), een Peuterspeelzaal (PSZ) en een Buitenschoolse opvang (BSO) gevestigd. Deze worden verzorgd door Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. 
www.kinderopvangzvl.nl

Daarnaast is onze school aangesloten bij de Vereniging BSOS (=Basisscholen onderwijs schipperskinderen www.bsos.nl). Dit betreft het Landelijk Onderwijs aan Varende Kleuters (www.lovk.nl). Deze kleuters worden geïntegreerd in onze kleutergroepen. De ligplaatsschool De Groene Zwaan is gehuisvest in onze school.

  

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT